[...] mięso, zjadałem wieprzowy boczek, po nim czułem się świetnie zarówno psychicznie jak i libido, mając cały czas świadomość tego, że boczek nie do końca jest również tym zdrowym produktem i zawiera mnóstwo azotanów sodu. Wszystko skurpulatnie zapisywałem w zeszycie. Nie dzieliłem się wszystkimi odczuciami z ludźmi z forum, chciałem uniknąć [...]
[...] wagi ciała, do 30g węglowodanów aktywnych(aktywne-czyli nie liczymy błonnika, który jest bardzo ważny na każdej diecie) a resztę stanowi tłuszcz(oczywiście jak najbardziej zdrowy).Taki rozkład makroskładników stosujemy przez 14 dni a później, jeśli ciężko nam wytrzymać(z powodu malej ilości węglowodanów) możemy zwiększyć ich ilość maksymalnie [...]
[...] nizszy BF ttm trudniej go utrzymac, a juz na pewno nie przy niskim umiesnieniu. Zgodnie z danymi czym bardziej sportowa sylwetka u kobiety tym nizszy poziom BF jest dla niej zdrowy, i tak dla przecietnej kobiety za zdrowy uwaza sie poziom ok25%BF, dla wysportowanej ok 20%BF a dla atletycznej ok 16%BF Co zreszta tez wiele nie mowi bo u kazdego ten [...]
[...] oddziaływania MCT na masę mięśniową... jak dowiodły badania, SCFA i MCFA bezpośrednio oddziałują na materiał genetyczny - stymulują syntezę RNA i białek. Tak dzieje się w zdrowych komórkach, natomiast w komórkach nowotworowych, kwasy te syntezy białek hamują. Z pozoru działanie takie wydaje się paradoksalne, ale jak dowodzi nauka, na [...]
[...] :-) Spróbuje wyjaśnić mniej więcej o co chodzi. Indeks glikemiczny danego prodkutu np. biały ryż może być wysoki. Natomiast kiedy jemy go z mięsem, warzywami i często ze zdrowymi tłuszczami to IG całego posiłku mocno spada. Druga sprawa ludzie rozumieją indeks glik. tak że - jem produkt, cukier się podnosi, organizm produkuje insulinę i ona [...]
[...] Jeśli powie kategorycznie, że nie.. że dalsza redukcja może to znacząco przyspieszyć, to nie mam zamiaru kopać się z koniem i schodzić dalej z tłuszczem. Póki co jestem zdrowy jak koń i odpukać w niemalowane, jednak wolę to mieć cały czas na oku. Im niższy poziom tkanki tłuszczowej tym większa przestrzeń rozwoju tych tzw. rozwidleń [...]
[...] autorytety, które zwykle wypowiadaja się w temacie zdrowej diety. Skąd się biorą transizomery Aby spełnić oczekiwania rynku wyprodukowany masowo tłuszcz musi: uchodzić za zdrowy (wystarczy, aby wyprodukować go na bazie bezsprzecznie zdrowego surowca; to co w czasie produkcji dzieje się z nim i jaki ma skutek dla naszego zdrowia jest [...]
CARAKTERYSTYKA TRADYCYJNYCH DIET Dieta zdrowych ludów prymitywnych i spoleczenstw nieprzemyslowych nie zawiera rafinowanej ani nienaturalnej zywnosci takiej jak rafinowany cukier lub olej kukurydziany, biala maka, puszkowane jedzenie, pasteryzowane, homogenizowane, oczyszczone lub niskotluszczowe mleko, rafinowane lub utwardzane oleje roslinne, [...]
[...] wpływie antylipolitycznym. & NATURALNE SPOSOBY ZWIĘKSZANIA ANABOLIZMU & - zjadaj co najmniej 20% kalorii pochodzących z tłuszczu - niech to będzie zdrowy tłuszcz (z roślin i ryb). Jeśli jest zbyt mało zdrowego tłuszczu w Twoim pożywieniu, stosuj olej lniany w postaci suplementu. - zjadaj co najmniej 2,2g białka na [...]
[...] insuliny przy minimalnym wpływie antylipolitycznym. NATURALNE SPOSOBY ZWIĘKSZENIA ANABOLIZMU: - Zjadaj co najmniej 20% kalorii pochodzących z tłuszczu - Niech to będzie zdrowy tłuszczu (z roślin i ryb). Jeśli jest zbyt mało zdrowego tłuszczu w twoim pożywieniu, stosuj olej lniany w postaci suplementu. - Zjadaj co najmniej 2,2 g białka na [...]
[...] zrzucić wagę. Zobaczysz natychmiastowe wyniki dzięki głównemu składnikowi produktu - ekstraktowi z ketonów malinowych, pochodzących z malin. Maliny to niesamowicie zdrowy i pyszny owoc. Ten ekstrakt z Malin posiad a najwyższy wskaźnik ORAC (informujący o ilości antyoksydantów, odgrywających kluczową rolę w odchudzaniu) spośród [...]
[...] takich jak z oliwek, lnu i sezamu ale w dzisiejszych czasach wytwarza się olej przykładowo z soi, który uzyskujemy tylko dzięki mechanicznym metodom obróbki. Poza tym taki zdrowy olej może bardzo szybko przekształcić się w szkodliwy gdy zostanie poddany niszczycielskiemu wpływowi temperatury, światła, tlenu, homogenizacji i innym procesom [...]
[...] autorytety, które zwykle wypowiadaja się w temacie zdrowej diety. Skąd się biorą transizomery Aby spełnić oczekiwania rynku wyprodukowany masowo tłuszcz musi: uchodzić za zdrowy (wystarczy, aby wyprodukować go na bazie bezsprzecznie zdrowego surowca; to co w czasie produkcji dzieje się z nim i jaki ma skutek dla naszego zdrowia jest [...]
[...] aktywnych lub zatosowac inna waracjie diety low-carb(np.TKD,NHE) o ktorych juz jutro .Acha autor tego postu(qazar ) jest na roznych waracjiach SKD(standartowej diety katabolicznej np.CKD,TKD,NHE) juz ponad 1,5 roku,jest zdrowy i dobrze wyglada co moze potwierdzic badaniami i jeszcze udalo mu sie mase miesniowa zwiekszyc i spalic duzo ton tluszczu
[...] Blog Oveji moze służyć jako wzór. Wegetarianizm wielu osobom służy, zwłaszcza jeżeli maja w swojej diecie również produkty pochodzenia zwierzęcego takie jak jajka czy zdrowy nabiał. Cześć z nas dobrze toleruje większe ilości węglowodanów i wręcz ich potrzebuje by normalnie zdrowo funkcjonować. Bardzo fajne przejrzyste wypiski treningów, [...]
[...] zostać przywrócona, następnie – wraz z rozmiarem żołądka – stopniowo zmniejszy się chęć jedzenia. Co za tym idzie, spożycie kalorii jest znacznie ograniczone, w całkowicie zdrowy i naturalny sposób, ponieważ ciało "uważa", że jest zaopatrzone w odpowiednią ilość kalorii i może przejść z trybu "zbierania" kalorii do trybu "spalania". To [...]
[...] wyrzeczeń, wystarczy zastąpić produkty mniej zdrowe, innymi, sprawdzonymi w tradycyjnej kuchni greckiej, włoskiej, hiszpańskiej czy francuskiej. Ten sposób odżywiania, jako zdrowy i sprzyjający utrzymaniu odpowiedniej wagi ciała, warto również propagować wśród osób uczęszczających na zajęcia w klubie fitness i siłowni. Do opracowania zasad [...]
[...] te mają zgubny wpływ na wnętrze naszego organizmu. Na szczęście, działanie omawianego aminokwasu, potrafi cofnąć negatywne skutki zażywanych lekarstw i przywrócić "zdrowy stan" naszego organizmu. Dla tych, którzy nie mają problemów ze swym "wnętrzem" polecam glutaminę, gdyż rozpuszczona w wodzie, już po chwili działa na [...]
ale niech mi ktos wytlumaczy np Cholesterol LDL powinnien byc u zdrowych osob od 100 do 115 czy ogolnie mniej niz 115 Tak jak masz napisane, ale trzeba się cofnąć, niski LDL wynika z niskiego całkowitego, a niski całkowity wynika ze stosowania diety ubogotłuszczowej i ostrym przepale żarcia i niskim rezerwami tłuszczu w organizmie ogółem. To [...]
[...] czerwone wino może być czynnikiem wyzwalającym takie dolegliwości. Według ojca medycyny Hipokratesa: "Wino jest rzeczą cudownie przeznaczoną dla człowieka, jeżeli zdrowy lub chory będzie je pił umiarkowanie i w stosownej porze". Wino wzmaga działalność tzw. przeciwutleniaczy, przez co spowalnia procesy starzenia się organizmu i [...]